2. Janvāris 2007 /NR. 1 (454)
Akadēmiskā dzīve
Vai Latvijas - Krievijas robežlīgums atbilst Satversmei
1
Doc. Dr.iur.
Jānis Pleps
 

Viens no 2006.gada aktuālākajiem tiesību jautājumiem neapšaubāmi bija Latvijas - Krievijas robežlīguma noslēgšana un Abrenes jautājuma atrisināšana. Par šiem jautājumiem diskutēja gan politiķi un diplomāti, gan plašāka sabiedrība. Robežlīguma problēma ir ne vien aktuāla, bet arī visnotaļ juridiski komplicēta: lai to varētu sekmīgi un tiesiski atrisināt, ir nepieciešamas zināšanas kā konstitucionālajās, tā arī starptautiskajās tiesībās. Tādēļ arī profesora Kārļa Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēļu (turpmāk - Dišlera izspēles) organizatori - ELSA Latvija - augstskolu studentiem šogad piedāvāja risināt tieši šo tiesību jautājumu.

Vai Latvijas – Krievijas robežlīgums atbilst Satversmei

K.Dišlera tiesas procesa sacensībās studenti vērtē gada sarežģītāko juridisko problēmu

 

03.JPG (18060 bytes)

Tiesas procesa izspēles uzvarētāji: LU Juridiskās fakultātes studenti Sandis Vilcāns, Mārtiņš Pēdājs un Roberts Ginters

Viens no 2006.gada aktuālākajiem tiesību jautājumiem neapšaubāmi bija Latvijas – Krievijas robežlīguma noslēgšana un Abrenes jautājuma atrisināšana.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Evija Ivanovska
3. Janvāris 2007 / 18:15
0
ATBILDĒT
Acīmredzot bija jau ieprogrammēts, ka uzvarētāji būs "cilvēki" (ja lieto E.Pastara terminoloģiju), jo balvā bija dāvanu kartes basketbola kluba "Barons" spēļu apmeklējumiem.

Tas nekas, ka "uzvarētāji" - atšķirībā no otrās vietas ieguvējām - tā arī neatbildēja uz vairākiem tiesnešu uzdotajiem jautājumiem.

Pēc šādas attieksmes pret meiteņu darbu nepārsteidz, ka latviešiem ar demogrāfiju ir tā, kā ir... Paši neprot kārtīgi strādāt, un vēl ir problēmas atzīt, ka citi to spēj. Un kura tad gribēs turpināt šādu garīgo nīkuļu genofondu?!
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties