4. Decembris 2012 /NR. 49 (748)
Informācija
Pieņemti grozījumi Administratīvā procesa likumā
Dr.iur.
Gatis Litvins
 

Administratīvā procesa tiesības ir jaunākās procesuālās tiesības. Administratīvā procesa likums tika pieņemts 2001. gadā, tomēr stājās spēkā tikai 2004. gadā. Kopš šī laika ir pieņemtas vairākas lielas likuma grozījumu paketes – 2004., 2006., 2008. un visbeidzot 2012. gadā. Grozījumu pamatojums ir vēlme izstrādāt vēl efektīvāku un precīzāku tiesisko regulējumu. Nenoliedzami šos grozījumus ir pavadījuši gan pamatoti, gan nepamatoti pārmetumi par valsts pārvaldes iestāžu un administratīvo tiesu darbu. Administratīvā procesa likuma grozījumi ir nepieciešami, tomēr to ietekmei uz procesa efektivitāti dzīvē ir dabiska robeža. Daudz kas ir atkarīgs no tiesību piemērotāja un procesa dalībnieka godaprāta un kvalifikācijas.

2012. gada 1. novembrī Saeima pieņēma un 21. novembrī Valsts prezidents izludināja likumu "Grozījumi Administratīvā procesa likumā", kas stāsies spēkā 2013. gada 1. janvārī.

Grozījumi paredz, ka iestādē varēs atstāt bez virzības iesniegumu. Ja iesniegums nebūs parakstīts, būs iesniegts, neievērojot Valsts valodas likuma prasības, vai tam nebūs pievienoti pilnvarojumu apliecinoši dokumenti, iestāde iesniegumu atstās bez virzības un noteiks iesniedzējam saprātīgu termiņu tās norādīto trūkumu novēršanai.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties