6. Jūlijs 2010 /NR. 27 (622)
Skaidrojumi. Viedokļi
Sabiedrības līdzdalība valsts pārvaldē: Uzņēmumu reģistra pieredze
4
Valsts pārvaldes iekārtas likuma 48. pants
Mg.iur.
Guna Paidere
Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra vietniece funkciju jautājumos 

Valsts pārvaldes iekārtas likuma mērķis ir nodrošināt demokrātisku, tiesisku, efektīvu, atklātu un sabiedrībai pieejamu valsts pārvaldi. Viens no līdzekļiem, kā sasniegt šo mērķi, ir iekļauts Valsts pārvaldes iekārtas likuma 48. pantā, un tas ir sabiedrības pārstāvju līdzdalība valsts pārvaldē. Iestāde var izvēlēties dažādus veidus, kā savā darbībā iesaistīt sabiedrisko organizāciju un citu organizētu grupu pārstāvjus vai atsevišķas kompetentas personas, proti, iekļaujot viņus darba grupās, konsultatīvajās padomēs vai lūdzot sniegt atzinumus. Minētajā likumā uzsvērts arī tas, ka, nodrošinot sabiedrības līdzdalību savā darbībā, iestāde var izmantot arī citus normatīvajos aktos noteiktos sabiedrības iesaistīšanas veidus, kas nav minēti Valsts pārvaldes iekārtas likuma 48. pantā. Par sabiedrības pārstāvju iesaistīšanu iestādes darbībā un iesaistīšanās veidu lemj iestādes vadītājs, ja vien normatīvajos aktos nav noteikts citādi.

Pašlaik sabiedrības iesaiste valsts pārvaldes darbībā tiek nodrošināta dažādi. Piemēram, Tieslietu ministrijā darbojas vairākas pastāvīgās darba grupas, kuras izveidotas ar tieslietu ministra rīkojumu un kuru uzdevums ir pilnveidot konkrētas nozares normatīvo regulējumu (darba grupa Komerclikuma grozījumu izstrādei, darba grupa Civilprocesa likuma grozījumu izstrādei, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa darba grupa u. c.). Šādās darba grupās tiek iesaistīti gan citu ministriju pārstāvji, gan attiecīgās nozares eksperti, kā arī nozaru asociācijas un citas organizācijas, kuru darbību skar attiecīgais jautājums. Līdzīgi ir arī citās ministrijās.

Sabiedrības līdzdalība tiek nodrošināta arī ar konsultatīvu padomju izveidošanu. Valsts pārvaldē darbojas dažādas konsultatīvās padomes, kuru izveide un darbību regulējošie akti atšķiras.

Ir konsultatīvās padomes, kuras izveido Ministru kabinets, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13. pantu, un kuru darbība noteikta ar Ministru kabineta noteikumiem. Piemēram, Maksātnespējas jautājumu konsultatīvā padome2 ir izveidota un darbojas saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātu nolikumu.3 Minētajā nolikumā cita starpā ir paredzēts arī konsultatīvās padomes sastāvs, taču vienlaikus ir noteikts, ka konsultatīvās padomes personālsastāvu un izmaiņas tajā pēc tieslietu ministra priekšlikuma apstiprina Ministru kabinets ar rīkojumu.

Konsultatīvu padomi var izveidot ne tikai ar Ministru kabineta noteikumiem, bet arī ar ministrijas rīkojumu. Piemēram, ar Finanšu ministrijas rīkojumu4 ir izveidota Publiskās un privātās partnerības konsultatīvā padome,5 kuras personālsastāvs un nolikums apstiprināts ar attiecīgiem ministrijas rīkojumiem.

Atsevišķos gadījumos konsultatīvo padomju statuss ir nostiprināts arī likumos. Tā, piemēram, Garīgo lietu padomes statuss ir nostiprināts Reliģisko organizāciju likuma 5. panta astotajā daļā, nosakot, ka Garīgo lietu padome ir konsultatīva institūcija, kuras nolikums ir Ministru kabineta apstiprināts, bet darbības mērķis ir veicināt un pilnveidot valsts un reliģisko organizāciju sadarbību.

Konsultatīvās padomes locekļu un ekspertu viedoklis Uzņēmumu reģistram nav saistošs. Sabiedrības viedoklis tiek ņemts vērā, taču pirms tam tas tiek apsvērts un izanalizēts, jo atbildīgais par jautājuma galīgu izlemšanu un pieņemto lēmumu ir Uzņēmumu reģistrs.

Arī iestādes var izveidot konsultatīvas padomes. Piemēram, ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja rīkojumu izveidota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Sabiedriskā konsultatīvā padome,6 kura radīta, lai nodrošinātu sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā, un kuras uzdevums ir veicināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam par aktuāliem jautājumiem.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Andris S.
9. Jūlijs 2010 / 15:02
0
ATBILDĒT
he he :)
Alsīda
9. Jūlijs 2010 / 00:17
0
ATBILDĒT
Man ir žēl, ka astronoīdiskās tumsas hierarhijas pārstāvji arvien vairāk darbojas valsts pārvaldē un māca jauno paaudzi, pārprogrammēdami viņu dvēseļu megastonus. Atcerēsimies, kā pirms dažiem gadiem tika vajāts, morāli lauzts un mocīts redzamākais Gaismas spēku pārstāvis – apskaidrotais Jānis Kalns (Edoni). Un vai atceraties, kurš tas bija, kas viņu vajāja? Vai Jūs, raksta autore, to zināt?
Trauts
8. Jūlijs 2010 / 18:03
0
ATBILDĒT
Nē, ticamības moments pazūd, kad apskatās, no kuras R.Baloža grāmatas ir ņemtas atsauces par Valsts pārvaldi.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 1
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
VĒL PAR ŠO TĒMU
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties